Як зберігати картоплю правильно, де зберігати, та як запобігти її псуванню протягом всього періоду зберігання? На Прикарпатті радять скористатися порадами спеціалістів управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.
“Перш за все, для тривалого зберігання необхідно залишати сорти картоплі середнього і пізнього строків достигання, тому що бульби ранньостиглих сортів зазвичай починають проростати вже в жовтні-листопаді, а значить, для зимових продовольчих потреб вони не годяться”, – йдеться у повідомлення служби.
Ткож зазначають, що для зберігання картоплі потрібне сухе і прохолодне місце, бажано з мінімальною кількістю світла або ж взагалі без нього. Ідеально підійде погреб, обладнаний витяжною вентиляцією, за допомогою якої можна регулювати провітрювання приміщення та температурний режим. Оптимальна температура повітря повинна складати +2…+4 градуси С.
“У теплому підвалі бульби будуть проростати, а в сильному холоді можуть підмерзати і набути солодкуватий присмак”, – кажуть фахівці.
Якщо ви купуєте картоплю, то який би не був її сорт, він повинен бути щільним і твердим. Не купуйте м’яку, в’ялу і пророслу картоплю, також картоплю з легким білим нальотом.
“Перевірте, чи є на картоплі зелені плями. Вони означають, що картопля зберігалась на світлі, а при цьому в ній виробилась отруйна речовина – соланін. Якщо ви купили таку картоплю, зелені плями потрібно зрізати, а іншу частину можна використовувати в їжу”, – радять у продспоживслужбі.
Більш детальні рекомендаці щодо зберігання урожаю картоплі читайте тут.
Читайте також:
Синоптики розповіли, як зміниться погода в Україні найближчими днями
18 жовтня – яке сьогодні свято: прикмети, традиції
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг