Івано-Франківськ

“Ми не винні”: Бурштинська ТЕС відреагувала на скарги про “чорний” сніг в громаді

Також у Бурштинській ТЕС назвали ймовірні причини появи чорного снігу.

Як повідомляла ПІК, мережею поширюється інформація щодо темного забарвлення верхнього шару снігу поблизу Бурштина. Люди в мережі звинувачують Бурштинську ТЕС, кажуть, що саме через сажу зі станції сніг набув чорного кольору.

269118413 4749959851737932 6564184654574126086 n scaled

Пресслужба ДТЕК Бурштинська ТЕС зреагувала на такі повідомлення та проінформувала, що за останній період технологічних порушень на Бурштинській ТЕС не було. Станція працює в штатному режимі. В роботі знаходиться до 10 енергоблоків.

“Всі енергоблоки Бурштинської ТЕС обладнанні електрофільтрами і на них працюють системи очистки димових газів. Ми слідкуємо за тим, щоб викиди не перевищували нормативних значень. Для цього на підприємстві систематично проводять капітальні, середні та поточні ремонти електрофільтрів”, – йдеться у повідомленні.

Також у Бурштинській ТЕС заявили, що у серпні цього року на ТЕС проходила планова перевірка Держекоінспекції Карпатського округу.

“В ході інспекції не виявили перевищень граничних норм викидів та не виявлено вагомих порушень, які можуть завдати шкоди навколишньому середовищу. Мова про атмосферне повітря, поводження з відходами, стан земельних та водних ресурсів”, – йдеться у повідомленні.

Також у Бурштинській ТЕС назвали, на їхню думку, ймовірні причини появи “чорного” снігу.

“Висока вологість повітря та зміна погодних умов є чинниками, які впливають на концентрацію опадів в певних місцях. Це можуть бути тверді частинки продуктів горіння, які осіли в момент зміни напрямку вітру. Брудний сніг, як на території ОТГ, так і поза нею може виникати й від опалення твердим паливом (вугілля, деревина, пелети) котелень, заводів та інших будівель, які також функціонують в межах регіону”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено