Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє перевищений вміст афлатоксинів групи В1 в шкаралупі смажених фісташок, що експортувалися з Туреччини, пише ПІК.
Виробник: Alagozler Gida Paz.San.Ve Tic IthIhr Turz.Ltd.Sti; експортер MalatyaPazariKuruyemiscilik Sanaui ve Ticaret A.S.
Експортувалися через Болгарію до України. Отримувач: ТОВ« Океан Компані Трейд» м. Київ.
Довідково:
Афлатоксини – являють собою одну з найбільш небезпечних груп мікотоксинів, що мають сильні канцерогенні властивості. Це смертельно небезпечні мікотоксини.
Афлатоксин В1 потрапляє в організм при прийомі в їжу горіхів, зернових культур, кави, чаю, сухофруктів. Крім печінки він здатний вражати клітини серцевого м’яза.
Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві та/або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та/або обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Шановні споживачі! У разі виявлення вказаного харчового продукту, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь.
Читайте також:
- Поліцейські Івано-Франківщини затримали чоловіка, якого підозрюють у вбивстві матері (ФОТО)
- В’язницю в Івано-Франківській області виставили на продаж за 7,8 млн гривень
- У Франківську розпочинається 13-й Міжнародний фестиваль “Коляда на Майзлях” (ВІДЕОТРАНСЛЯЦІЯ)
- Від 80 до 150 автівок: після Різдвяних свят на українських кордонах утворилися черги
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram