Івано-Франківськ

П’ять держав закликають своїх громадян виїхати з України

Водночас МЗС України просить до українців та іноземців, що перебувають в Україні, зберігати спокій та уникати дій, що сіють паніку.

Зважаючи на небезпеку вторгнення в Україну російських військ, Нова Зеландія, Фінляндія, Австралія, Північна Македонія та Чорногорія звернулися до своїх громадян з порадою негайно повернутися на свою батьківщину.

Посольства та Міністерства закордонних справ цих країн опублікували у соцмережах офіційні звернення, пише ПІК.

МЗС Нової Зеландії:

“Радимо новозеландцям не їздити в Україну через ризик збройного конфлікту. Новозеландці, які зараз перебувають в Україні, повинні негайно виїхати комерційним шляхом, якщо це безпечно.”

У зверненні також повідомляється, що можливості Нової Зеландії надавати консульську допомогу новозеландцям в Україні дуже обмежені. І, у разі нараду Росії на Україну, новозеландці не повинні розраховувати на підтримку в евакуації за цих обставин.

Посольство Фінляндії опублікувало звернення до своїх громадян у мережі Фейсбук:

“Закликаємо негайно покинути Україну через досі стягнуту та непередбачувану безпекову ситуацію.”

Слідом за Фінляндією з’явився пост посольства Австралії. Там наголошують, що сім’ї дипломатичних співробітників Посольства уже виїхали з України.

“Ми закликаємо австралійців в Україні виїхати зараз комерційним або іншим транспортом. Послуги можуть бути призупинені без попередження.
Ми продовжуємо радити австралійцям «не подорожувати» до України через ризик збройного конфлікту”, – йдеться у дописі.

Північна Македонія також радить своїм громадянам, які планують відвідати Україну в найближчий період, відмовитися від цього. А тим, хто зараз перебуває в Україні, “рекомендується якомога швидше покинути її кордони”.

З подібними заявами звернулася до своїм громадян і Чорногорія:

“У зв’язку зі зростанням напруженості та непередбачуваною ситуацією з безпекою Міністерство закордонних справ інформує громадян Чорногорії, які проживають в Україні, щодо розгляду можливості тимчасового виїзду з території цієї країни.”

Водночас посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс повідомила, що залишається у Києві.

“Я залишаюся у Києві і продовжую працювати з основною командою. Посольство продовжує працювати”, – написала вона у Twitter.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено