Івано-Франківськ

Прем’єр Британії підтримує Україну у боротьбі за мир: у мережі з’явилося емоційне відео

Він зазначив, що Англія працює над тим, щоб допомогти Україні протистояти російському агресору.

756399833197341 scaled

На підтримку України прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон записав відео, яке опублікував на своїй сторінці у Twitter.

У зверненні Джонсон заявив, що стягування російських військових до кордонів України є найбільшою загрозою системі європейської безпеки з часу завершення “холодної війни”.

“Україна нічого не просить, крім миру і суверенітету, можливості обирати свою власну долю, і добивається своїх альянсів як і будь-яка незалежна держава. Британія завжди відстоювала ці принципи, і ми не відступимо зараз”, – наголосив прем’єр.

Джонсон зазначив, що сьогодні перебуває у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі і обговорює з генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом, що можна разом зробити, аби Захід протистояв цій загрозі, і чим допомогти Україні, щоб вона теж протистояла загрозі, пише ПІК з посиланням на Уніан.

Також Борис Джонсон сказав, що Британія продовжує надавати підтримку Україні. Зокрема, йдеться не лише про 22 тисячі українських військових, підготовлених в рамках британської місії Orbital, а й про надання українським Збройним силам 2 тисяч протитанкових комплексів NLAW, аби допомогти українцям оборонятися.

При цьому, прем’єр Великої Британії заявив, що зараз настав час для дипломатії.

Він наголосив, що хоче бачити Захід єдиним і рішучим, і що необхідно уникнути російського вторгнення, яке стане абсолютною катастрофою.

“Лихом не лише для України, але для Росії і для світу”, – підкреслив прем’єр Великої Британії.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено