Влітку сіль – це актуальний продукт для тих, хто займається консервацією. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко поділився порадою, що робити коли немає солі, й чим її можна замінити, наприклад при консервації огірків чи інших овочів, пише ПІК.
“Наші люди вважають, що якщо вдома є сіль і гречка, то ми переживемо все, що тільки можна пережити. Але зараз уже світ змінюється і можна сказати, що, якщо у нас вдома є просто оцет і будь-яка крупа, ми можемо пережити все, що завгодно”, – каже він.
Господиням, які консервуватимуть огірки шеф-кухар радить, радить просто проварити їх у воді, додавши до неї спецій для смаку та оцету та законсервувати. І все буде гаразд.
“Наше головне завдання під час консервування продуктів не дати бактеріям розвиватися. А оцет чудово справляється з цим завданням та вбиває всі бактерії”,– зазначає Клопотенко.
Кухар зауважує, що не завадить ще й мінімізувати споживання солі у своєму раціоні. Це просто корисно для вашого організму.
“Крім того, що у нас найсильніша нація, ми будемо ще й найздоровішою нацією, коли відмовимося від солі”.
Читайте також у ПІК:
- Актуальна тема: як люди на Прикарпатті самі роблять сіль екстра класу (ФОТО)
- Найбільше в Європі підприємство з видобутку солі “Артемсіль” зупинило роботу
- В Україні очікується дефіцит деяких овочів (ПЕРЕЛІК)
- Відомий кухар відкрив заклад з вуличною їжею в Івано-Франківську (ФОТО)
- Люди Прикарпаття: історії, що надихають – кухар Валентин Михайлов (ВІДЕО)
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг