Івано-Франківськ

В Україні очікується дефіцит деяких овочів (ПЕРЕЛІК)

Нестачі базових продуктів не буде, запевняють у Міністерстві аграрної політики.

В Україні очікується дефіцит деяких овочів (ПЕРЕЛІК)

В Україні можливий дефіцит ранніх овочів через окупацію рашистами частини південних регіонів нашої країни. Йдеться про про молоду цибулю, моркву та буряк. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики України Тарас Висоцький в інтерв’ю “Українському радіо”,  пише ПІК.

“Справа в тому, що вищезазначені овочі вирощували у Херсонській та Запорізькій областях. “Але якщо ми говоримо про річне споживання, то жодних загроз дефіциту базових продуктів харчування ми поки що не бачимо“, – сказав він.

Висоцький зазначив, що 182 тис. гектарів посаджених цукрових буряків – більш ніж достатньо, щоб задовольнити внутрішній ринок, і навіть можна буде експортувати. Немає хвилювань і щодо олії, тому що є запас соняшнику. 

Крім цього, посаджено 101,1 млн гектарів картоплі. Цього більш ніж достатньо для внутрішнього споживання.  Також у Міністерстві аграрної політики зазначають, що вже посіяно близько 90% від того, що планувалося посіяти цього року

“Посіяно 200 тисяч гектарів ярої пшениці, майже мільйон ярого ячменю, 157 тисяч гектарів вівса, 50 тисяч гектарів гречки, проса. Цукрових буряків вже посіяно 182 тисячі гектарів, 4 мільйони гектарів соняшника”, – додав Тарас Висоцький.

Додамо, що старша аналітикиня Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Світлана Литвин вважає, що дефіциту овочів в Україні не допустять приватні господарства

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено