Івано-Франківськ

Фермери Прикарпаття безплатно отримують кукурудзу для посіву (ФОТО)

Насіння кукурудзи від корпорації Bayer отримають півсотні дрібних та середніх сільгоспвиробників Франківщини.

626bce1f0b45f856771214 scaled

За підтримки Міністерства аграрної політики України, департамент агропромислового розвитку обласної військової адміністрації організував завезення в область гібридного насіння кукурудзи, яке безкоштовно надали зарубіжні партнери для потреб фермерів, які займаються вирощуванням цієї культури, повідомляє Івано-Франківська ОВА, пише ПІК.

“Всього отримано 870 посівних одиниць насіння, якого вистачить, щоб посіяти майже 900 гектарів кукурудзи на зерно. При цьому прогноз валового збору зерна орієнтовно 8 – 9 тисяч тонн”, – йдеться у повідомденні.

За умовами поставок насіння розвантажили на сертифікованому складі в одному із фермерських господарств області, яке взяло на себе зобов’язання безкоштовно надавати послуги із його зберігання та видачі.

“Профільний департамент спільно із громадською організацією  “Асоціація фермерів та землевласників Івано-Франківської області” відповідно до потреби, заявленої сільгоспвиробниками, здійснили розподіл насіння. Насіння отримають півсотні дрібних та середніх сільгоспвиробників”, – зазначають в ОВА.

Отримане насіння кукурудзи є якраз на часі, адже посівна кампанія в області у самому розпалі і триватиме ще мінімум до кінця травня.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено