Івано-Франківськ

Дефіцит пального: які обмеження діють на заправках України

Автомобілі критичної інфраструктури, машини швидкої допомоги та транспорт ЗСУ за наявності пального заправляють без обмежень.

96f53425 0573 449e 9658 53fc3a820594

В Україні є дефіцит палива для авто. Тому бензин та ДП на автозаправних станціях відпускають із певними обмеженнями, повідомляє Твоя машина, пише ПІК.

“Наразі на паливному ринку України діють кілька сценаріїв таких обмежень: 20 л на один автомобіль у разі заправки автомобіля бензином або дизелем. Автогаз відпускається без обмежень, а також 20 л пального на один автомобіль. В якій конфігурації – 10 л бензину плюс 10 л газу або дизельне паливо/газ – вибирає водій”, – йдеться у повідомленні.

Автомобілі критичної інфраструктури, машини швидкої допомоги та транспорт ЗСУ за наявності пального у всіх мережах АЗС заправляються без обмежень.

Кабінет міністрів підвищив торговельну надбавку на дизпаливо та бензини на 40% для запобігання дефіциту на автозаправних станціях, повідомив у п’ятницю, 29 квітня, представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Торговельні надбавки нараховуються до середньої вартості 1 літра палива, яку розраховує НАК «Нафтогаз».

За його словами, для дизельного палива надбавку підвищили з 5 до 7 грн з урахуванням ПДВ (на 40%) а для автомобільних бензинів – з 4,55 до 6,50 грн з урахуванням ПДВ (на 42,8%).

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено