Прикарпаття: за кількістю спожитих в розрахунку на одну людину молока і молочних продуктів та картоплі у 2021 році область серед регіонів України посіла перше місце;
- хлібних продуктів – друге,
- цукру – третє,
- олії – п’яте,
- плодів, ягід та винограду – десяте,
- м’яса та м’ясопродуктів – шістнадцяте,
- яєць – сімнадцяте,
- овочів і баштанних продовольчих культур – двадцять перше,
- риби та рибопродуктів – двадцять друге місця.
Про це повідомляє Головне управління статистики в Івано-Франківській області, пише ПІК.
“Більше, ніж в середньому по державі у минулому році, одним жителем області спожито олії (на 6,6%), цукру (на 18,6%), хлібних продуктів (на 17,8%), молока та молочних продуктів (на 38,5%) та картоплі (на 38,2%)”, – йдеться у повідомленні.
Калорійність середньодобового раціону населення області порівняно з середньою по Україні є вищою на 14,7% і складає 3070 ккал на одну людину.
Читайте також у ПІК:
- В Україні вироблятимуть менше олії: назвали причини
- Туристичний збір Прикарпаття з початку року становить 11.1 млн грн
- На ринках України поменшало імпортної свинини: яка причина
- Чому в Україні стрімко дорожчають алкоголь та сигарети: пояснює НБУ
- Як правильно варити солодку кукурудзу: корисні поради
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг