Івано-Франківськ

Як правильно варити солодку кукурудзу: корисні поради

В Україні в серпні стартує сезон солодкої кукурудзи, яку полюбляють не лише у нашій країні, але й в усьому світі.

Як правильно варити солодку кукурудзу: корисні поради

Як правильно вибрати і варити кукурудзу: варто обирати качани, які загорнуті в листя. Вони повинні бути зеленими – це ознака, що вона свіжа. Зерна у кукурудзи мають бути молочно-жовті за кольором, м’які на дотик. Намагайтеся брати качани однакові за розміром – щоб вони варилися рівномірно. Про це пише ПІК з посиланням на РБК-Україна.

Для варіння необхідно взяти чавунну каструлю з товстими стінками та важкої кришкою. На дно каструлю можна покласти листя від качанів. Перед варінням качани потрібно перебрати, прибрати листя і помити.

Молода кукурудза. Налийте в каструлю воду, занурте качани так, щоб вода їх повністю покривала і ставте на вогонь. Після того як вода закипить, зменшіть вогонь і накрийте кришкою. За бажанням – воду можна підсолити. Через 20 хвилин кукурудза буде готова.

Зріла кукурудза. Така кукурудза відрізняється насичено жовтими твердими зернами. Варити її доведеться довше – до 40 хвилин.

Стара і кормова кукурудза. Замочіть качани у воді на пару годин – це розм’якшить зерна. Варіть в несолоної воді. Як вода закипить, варити більш зрілу і тверду кукурудзу потрібно не менше двох годин. Готовність перевіряйте по зернятку.

“Якщо ви збираєтеся їсти кукурудзу відразу, то воду можна зливати. Загорніть каструлю з кукурудзою в теплий рушник і дайте пів години “дійти”, а потім відразу їжте. Якщо ви хочете вжити кукурудзу протягом декількох днів, то залиште кукурудзу остигати разом з відваром. А потім зберігайте в холодильнику, але не більше 3 діб”, – йдеться у повідомленні.

Скільки варити кукурудзу:

  • Молочну – можна не варити, а опустити в киплячу воду на 5 хвилин
  • Молоду – від 10 до 30 хвилин
  • Зрілу – близько 40 хвилин
  • Стару – в середньому 2-3 години, але не більше 4 годин

При варінні рекомендується солити воду не раніше, ніж за 5 хвилин до готовності. Час варіння відраховуйте від початку кипіння води. А ще можна при варінні кукурудзи додати трохи цукру замість солі – так вона буде більш солодка.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено