Івано-Франківськ

Як вибрати порошок, який подовжить термін роботи пральної машини

Вибір якісного миючого засобу – це не тільки запорука чистоти білизни, але й внесок у довготривалу роботу пральної машини.

Найбільш поширеними та доступними є порошки. Але невідповідний засіб може нашкодити речам та техніці. Поговоримо про те, як підібрати порошок, який впорається із завданням та буде безпечним для пралки.

48aef113d2b2493d83a34a1cac9b68c9

Засіб, призначений для машини-автомата

Порошок повинен мати спеціальну позначку. Той, що призначений для автомату, утворює набагато менше піни, ніж для ручного прання. Якщо засипати у машину невідповідний порошок, це негативно вплине на працездатність техніки. Зайве піноутворення завадить приладу гарно прати і створить навантаження на агрегат. Тож купуйте порошок для автоматів або універсальні засоби.

Також важливо дотримуватись рекомендацій виробника щодо дози. В таблиці на упаковці вказано мінімальну та максимальну кількість засобу. Якщо у вас м’яка вода, орієнтуйтеся на менший показник, і навпаки. Враховуйте ступінь забруднення білизни. Якщо порошку буде замало, він не зможе добре випрати речі, а зайвий погано розчиниться, осяде на стінках та не вимиється з тканин.

Миючий засіб, який не зашкодить

Прихильники рідин і гелів для прання часто аргументують свій вибір тим, що порошки утворюють нерозчинні залишки, які накопичуються в лотку, трубках, а також баці. Така проблема дійсно існує, і це можуть підтвердити майстри, які ремонтують пральні машинки у Черкасах. Але причина часто полягає саме у використанні дешевих неякісних товарів або їх неправильному застосуванні. Дотримання наступних правил допоможе уникнути проблеми:

  • Якщо перете речі з бавовни, встановлюйте режим нагріву води не нижче 40°C. Синтетику можна прати при 30°C.
  • У складі порошку не повинно бути хлору, який шкодить гумовим деталям.
  • Засіб має добре розчинятися. Він не утворює білі плями та залишки на стінках.

Неякісна хімія призведе до утворення накипу, а згодом протікання машини, пошкодження електронних деталей.

Чи потрібно використовувати пом’якшувач

Жорстка вода може призвести до поломки ТЕНа. Вона є одним з факторів виходу електронагрівача з ладу. Солі, які містяться у воді, утворюють накип. Якщо вона занадто жорстка, рідкі засоби виявляться набагато ефективнішими за сухі. Інший вихід – використання речовин, що пом’якшують воду. Це може бути звичайна столова сода або спеціальні рідини.

Але хороші порошки вже мають у складі модифікатори. Вони запобігають відкладенню солей на ТЕНі, утворенню корозії та взагалі зменшують негативний вплив жорсткої води. Тому варто купувати порошки зі спеціальними присадками. Тож грамотний вибір миючих засобів, уважність до складу, а також дотримання дозування, рекомендованого виробником, допоможе продовжити термін роботи пральної машини. Знайти якісні порошки можна в асортименті сайту Алло.

ПРОМО 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено