Скільки запікати товстолобика у фользі і як правильно смажити його на сковороді: 3 прості рецепти. Про це пише ПІК з посиланням на УНІАН.
Товстолобик, запечений в духовці зі сметаною
- товстолобик – 1 шт. (1,2 кг)
- сметана – 3 ст. л
- трави італійські сушені – 1 ч. л
- лимон (сік) – 0,5 шт.
- перець чорний мелений – за смаком
- сіль – за смаком
- зелень свіжа (для подачі) – за смаком
Рибу очистити від луски, вийняти нутрощі і промити тушку, зробивши в ній поперечні надрізи. Сметану вилити в глибоку миску, змішати з сіллю і зеленню, обмазати рибу з усіх боків і залишити маринуватися на півгодини. Розігріти духовку до 250 ° з, товстолобика скропити лимонним соком, загорнути у фольгу і укласти на деко. Запікати рибу 30 хвилин при температурі 250°С. Через цей час, розкрити фольгу і продовжувати готувати товстолобика до рум’яної скоринки.
Товстолобик, смажений на сковороді
- товстолобик – 5 кг
- борошно пшеничне – 200 г
- борошно кукурудзяне – 50 г
- сіль – за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- масло рослинне – для смаження
Очистити рибу від луски і нутрощів, ретельно промити і нарізати на стейки товщиною по 2 см. Сіль змішати з перцем і натерти цією сумішшю рибу, залишивши маринуватися на 10-15 хвилин.
Змішати два види борошна і обваляти в них рибні стейки. На сковороді розігріти олію і обсмажити товстолобика з двох сторін до золотистого кольору. Потім перевернути стейки, накрити кришкою і смажити 3-4 хвилини.
Товстолобик в духовці зі скоринкою в медово-гірчичному соусі
- стейк товстолобика – 800 г
- гірчиця французька в зернах – 2 ст. л.
- мед – 2 ст. л.
- лимони – 2 шт.
- олія рослинна (без запаху) – 40 мл
- спеції для риби – 2 ч. л.
- сіль – за смаком
Рибний стейк викласти у форму для запікання, натерти сіллю і спеціями. Видавити в окрему ємність сік з лимонів, змішати його з медом, гірчицею і рослинним маслом. Залити стейк приготованим маринадом і залишити на 30 хвилин, за цей час кілька разів перевернувши його. Форму з рибою в маринаді накрити фольгою і запікати в духовці 20-25 хвилин при 200°С. За 5 хвилин до готовності прибрати фольгу і дочекатися, поки не з’явиться золотава скоринка.
Читайте також у ПІК:
- Важив до 7 кілограм: на Косівщині знайшли гігантський гриб (ФОТО)
- Як продовжити свіжість хліба, не заморожуючи його
- Як правильно варити солодку кукурудзу: корисні поради
- Чи можуть українські біженці, які виїхали з Європи додому, знову повернутися до ЄС: пояснила єврокомісар
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг