Івано-Франківськ

Підприємці з дев’яти областей України побачили крафтове виробництво Прикарпаття: які враження (ФОТО)

Сьогодні, 2 вересня відбувся другий бізнес-тур в рамках проєкту «Розвиток бізнес сектору України».

 

IMG 9234 scaled

Прикарпаття дивує. Виробництво сирів та чаю, виробництво кахелю, керамічних виробів та ліжників, нові технології та цікаві підходи до власної справи – те, що побачили представники виробництва крафтової продукції у нашій області, пише ПІК.

Збій каналів збуту, зростання цін, втрата клієнтів та, навіть, фізичні пошкодження будівель і споруд власного виробництва – це не єдине, від чого страждають підприємці з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Саме тому виникла необхідність в пошуку нових можливостей, партнерств, контактів та співпраць.

«Розуміючи те, що значна частина підприємств втратила ті чи інші елементи в своїй господарській діяльності,  які раніше дозволяли бізнесу функціонувати повним ходом, ми знайшли спосіб посприяти розвитку бізнес-середовища – напрацювали проєкт, який дає змогу керівникам підприємств приїхати в нашу область та спробувати побудувати нові зв’язки», – розповідає керівниця проєкту «Розвиток бізнес сектору України» Леся Круп’як.

До слова, минуло два тижні з моменту першого бізнес-туру, який стосувався сільськогосподарського напряму діяльності. Тоді його учасники відвідали Рогатинщину. Сьогодні ж підприємці побували на таких крафтових виробництвах, як сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Чиста флора», Косівський музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини, цех з виробництва кахелю та керамічних виробів, приватне підприємство «Валило», сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Снідавка».

“Для мене цей тур був дуже цікавим, тому що ми дивилися виробництва, що виготовляють автентичний національний продукт – кераміку. А це те, з чим я працюю на Донеччині. Перш за все, важливо було зрозуміти, чи є сировина у вашому регіоні для того, щоб рекомендувати нашим місцевим підприємцям релокувати бізнес на Прикарпаття. Адже глина – це дуже специфічна сировина та дорога”, – поділився враженнями Юрій Тупікало, засновник регіонального керамічного кластеру «Кераміка Донеччини».

За його словами, керамічні вироби вигідно виготовляти там, де є для цього природній ресурс. Він тут з пізнавальною ціллю і всю інформацію передасть підприємцям, що продовжують бути соціально відповідальними та працювати на сході України.

Прикарпаття займає роль тилової області, а тому представники бізнес-середовища радо ділилися з колегами нюансами свого виробництва. Мова йшла й про момент започаткування власної справи, про етапи виробництва, про ризики і загрози в поточній діяльності, тощо.

«При створенні сироварні держава нас дуже підтримала, а саме повернула 30% витрат від вартості будівництва бізнесу. В свій час я їздила всією Україною, дивилася як люди роблять сири, як працюють. На це йшло багато часу. Але, щоб йти в ногу з прогресом, раджу досліджувати виробництва та ділитися досвідом»,  – сказала Ірина Омецінська, засновниця та технолог сироварні «Снідавка».

Загалом захід зібрав близько 40 учасників.

Нагадаємо, що проєкт реалізовує команда ТПП за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).  В цілому проєкт триватиме пів року та міститиме в собі 9 бізнес-турів.  Наступний відбудеться серед представників крафтового виробництва. Усі заходи мають стати трампліном для майбутньої співпраці, створення спільного продукту, нових комерційних підприємств, нових ринків та великих міжрегіональних ініціатив задля економічного добробуту України в непростий час.

IMG 9224 scaled IMG 9231 scaled IMG 9238 scaled IMG 9239 scaled IMG 9240 scaled IMG 9244 scaled IMG 9259 scaled IMG 9030 scaled IMG 9036 scaled IMG 9045 scaled IMG 9048 scaled IMG 9050 scaled IMG 9051 scaled IMG 9055 scaled IMG 9056 scaled IMG 9060 scaled IMG 9061 scaled IMG 9063 scaled IMG 9082 scaled IMG 9095 scaled IMG 9221 scaled IMG 9223 scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено