Івано-Франківськ

Відомий кухар розповів, як приготувати пляцок “Маківник” (РЕЦЕПТ)

За словами Клопотенка, цей відомий десерт навіть згадується у "Кайдашевій сім'ї" Івана Нечуя-Левицького.

Відомий кухар Євген Клопотенко поділився новим рецептом пляцка “Маківник”. Неймовірно ароматний маковий пляцок з медом та вишнями варто приготувати не лише через його божественний смак, у процесі ви ще й зможете проявити всю свою креативність, описує страву кухар, пише ПІК.

Інгредієнти:

  • 1 кг листково-дріжджового тіста
  • 50 г меду
  • 1-2 ст. л. борошна (для підпилу)

Інгредієнти для начинки:

  • 200 мл води
  • 200 г цукру
  • 100 г маку
  • 50 г вишні (свіжої або змороженої)

Спосіб приготування:

  1. Тісто попередньо розморозьте, переклавши його з морозильної камери в холодильник. Присипте робочу поверхню борошном і викладіть листи тіста. Трохи розкачайте його та розріжте ножем на смужки товщиною приблизно 10-15 см, в залежності від розміру завиванців, які хочете отримати. В мене вийшло 8 смужок.
  2. Розігрійте духовку до 200 градусів. Кожну смужку тіста трохи розкачайте скалкою, потім змастіть медом за допомогою кулінарного пензлика і загорніть їх у рулет.
  3. Деко застелить пергаментом і викладіть на нього рулетики з тіста, лишаючи між ними відстань у 2-3 сантиметри. Поміж тіста викладіть ложки та виделки, щоб обмежити розширення тіста при випіканні.
  4. Накрийте рулети з тіста іншим деко, так, щоб воно щільно лягло на нього і готові маківники мали сплюснуту форму. Випікайте протягом 20 хвилин.
  5. Відваріть 100 г маку. Для цього залийте його окропом і варіть 20 хвилин на середньому вогні.
  6. Додайте до маку 50 г вишень, трохи перемішайте. Можна брати як свіжі, так і заморожені ягоди, останні треба попередньо розморозити та злити зайву рідину.
  7. В каструлі змішайте 200 г цукру і 200 мл води, зваріть сироп на середньому вогні, поки весь цукор не розчиниться.
  8. В керамічну або металеву форму викладіть готові рулетики з тіста. Полийте сиропом і викладіть зверху начинку з маку та вишень. Дайте їм гарно просочитись.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено