Стало відомо, як правильно варити пельмені, щоб вони не злипалися. Почнемо з того, що нам потрібна вода, і її кількість має бути в пропорції один до трьох. Тобто, на 500 грамів пельменів беремо півтора літра води. Про це пише ПІК з посиланням на УНІАН.
Щоб пельмені були смачнішими, у киплячу воду додаємо сіль (приблизно чайна ложка на літр), ще можна закинути різні приправи, з найпростішого – пару лаврових листочків, кілька горошин перцю, цибулю.
Засипаємо ваші пельмені й помішуємо, щоб вони не злипалися. До речі, ще можна додати в воду одну-дві столові ложки соняшникової олії – це теж допоможе тісту не злипнутися.
Великі пельмені слід варити 10-12 хвилин, дрібним вистачить 7 хвилин. Якщо перетримати, вони розпадуться. До речі, на упаковках багатьох виробників вказано приблизний час, який потрібно для їхнього приготування.
Чому пельмені злипаються
- Це може відбуватися з кількох причин. Наприклад, якщо заморожені пельмені перед варінням ви розморозили. Так робити не треба – із морозилки відразу в окріп.
- Також, щоб пельмені не злиплися, потрібно правильна кількість води – якщо її виявиться недостатньо, шматочкам тіста з м’ясом буде “затісно” у каструлі. Вода повинна повністю покривати пельмені, щоб вони вільно плавали.
- Про додавання рослинної олії та необхідності помішувати пельмені вище вже згадували. А ще, щоб пельмені не злипалися після варіння, в каструлю потрібно класти вершкове масло – воно додасть відповідний смак, а при варінні не буде пінки.
Як зберегти пельмені після варіння
- Найбільш смачна їжа, звісно, та, яку з’їли відразу після приготування. Але іноді потрібно приготувати ті ж пельмені заздалегідь, і тут постає питання, як зберегти їхній вигляд після варіння і не дати склеїтися.
- Якщо раптом знадобилося робити саме так, можна спробувати рясно змастити пельмені рослинною олією або вершковим маслом, накрити кришкою чи харчовою плівкою, відправити в холодильник. Зберігати пельмені в такому вигляді можна від 3 до 6 годин, а перед вживанням розігріти.
- Зберігати зварені пельмені в бульйоні не рекомендується – тісто розбухне і страва перетвориться в неапетитну субстанцію.
Читайте також у ПІК:
- Словацька дієтологиня пояснила, що треба їсти, щоб позбутися “великого живота”
- Березовий сік: коли збирати і як правильно зберігати напій
- Стало відомо, як повернути білизну шкарпеткам: корисні поради
- Чи можна їсти підгорілу їжу: відповідь вчених
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг