Івано-Франківськ

ЗСУ відбили понад 50 атак, найзапекліші бої йдуть за три міста, – Генштаб

Триває чотириста друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

339320072 2087090211495713 916816317325394060 n scaled

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, повідомляє ПІК із посиланням на вечірнє зведення Генерального штабу ЗСУ.

“Протягом цієї доби підрозділами Сил оборони України було відбито понад 50 атак противника. Найзапеклішими залишаються бої за райони населених пунктів Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка”, – йдеться у повідомленні.

Ситуація на “гарячих” напрямках: 

  • Протягом доби ворог здійснив обстріли населених пунктів Олександрівка Чернігівської області; Баранівка, Волфине, Катеринівка, Кіндратівка, Новомиколаївка, Попівка Сумської області, а також населених пунктів Ветеринарне, Зибине, Охрімівка і Красне Перше на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Дворічна, Кутьківка, Западне,  Масютівка, Куп’янськ, Піщане, Крохмальне та Новоселівське Харківської області.
  • На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах південніше Кремінної та Верхньокам’янського. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Колодязі, Діброва,  Білогорівка та Роздолівка Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурму міста Бахмут. Проте наші захисники мужньо тримають населений пункт.  В той же час, противник вів безуспішні наступальні дії в Богданівці Донецької області. Протягом доби противник здійснив обстріли населених пунктів Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Курдюмівка, Диліївка, Нью-Йорк та Дружківка.

Kharkiv Battle Map Draft March 312023

  • На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник безуспішно вів наступальні дії в районах Авдіївки, Сєверного, Первомайського та Мар’їнки. Обстріляв Авдіївку, Орлівку, Нетайлове, Красногорівку, Георгіївку і Мар’їнку.
  • На Шахтарському напрямку протягом доби ворог активно застосовував БпЛА для коригування вогню артилерії, здійснив обстріли населених пунктів Побєда, Новомихайлівка, Вугледар, Велика Новосілка Донецької області.

Zaporizhia Battle Map Draft March 312023

  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник активних дій не проводив, удосконалював оборонні рубежі та позиції. Здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них – Времівка Донецької області; Бурлацьке, Затишшя,  Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка, Малі Щербаки, Кам’янське Запорізької області, а також Дудчани, Качкарівка, Зміївка, Берислав, Веселе, Миколаївка, Бургунка, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.

Kherson Mykolaiv Battle Map Draft March 312023

Авіація Сил оборони за добу завдала 8 ударів по районах зосередження окупантів, a  підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та 2 склади боєприпасів противника.

339317207 1418552322232610 6536250698917983925 n scaled

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено