Івано-Франківськ

ЗСУ не дали росіянам оточити Бахмут: свіжі мапи бойових дій

Росіяни суттєво знизили темпи наступу у Бахмуті.

FsgLfNDWAAEwY1z scaled

Збройні сили України запобігли оточенню міста окупантами, йдеться в свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Полковник Євген Межевікін заявив, що російські атаки в районі Бахмута сповільнилися і що ЗСУ запобігли неминучій загрозі оточенню. Російські сили раніше могли проводити одночасні атаки у всіх напрямках у районі Бахмута, але зараз ці можливості знижуються.

1138702 2 w 590 lq

Геолокаційні кадри, опубліковані 29 березня, показують, що бойовики ПВК “Вагнера” досягли незначних успіхів у південній частині міста.

Російський блогер також заявив, що окупанти захопили адміністративну будівлю міста Бахмут, хоч візуального підтвердження цим твердженням аналітики ISW не спостерігали.

За даними росЗМІ, бойовики “Вагнера” змінюють тактику в Бахмуті та концентрують сили, щоб визначити конкретні райони міста для вирішального штурму.

Російські найманці зосередили зусилля на штурмах Хромово (2 км на захід від Бахмута), вони намагаються прорвати українські позиції в районі Богданівки (6 км на північний захід від Бахмута) та Міньківки (14 км на північний захід від Бахмута).

Російські війська також робили спроби наступу в районі Авдіївки, тривали позиційні бої на південь від Новобахмутівки (14 км на північний захід від Авдіївки), біля Кам’янки (5 км на північний схід від Авдіївки) і на захід від Красногорівки (9 км на північ від Авдіївки).

FsgLeEEXwAQ1t0T scaled

Війська РФ вели безуспішні наступальні операції в районі Берестове (24 км на північний захід від Сватового), Стельмахівки (12 км на північний захід від Сватового) і Кузьміно. Кадри з прив’язкою, опубліковані 30 березня, вказують на незначний наступ росіян біля Куземівки (14 км на північний захід від Сватового).

1138702 3 w 590 lq scaled

За даними росЗМІ, окупанти за підтримки артилерії вели наземні атаки поблизу Новоселовського (14 км на північний захід від Сватового), Невського (18 км на північний захід від Кремінної) та Білогорівки (10 км на південь від Кремінної).

На кадрах бою, опублікованих 30 березня, імовірно видно, як війська РФ атакують українські позиції поблизу Макіївки (23 км на північний захід від Кремінної).

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено