Завдяки вершковому маслу випічка отримує приємний кремовий смак, особливу текстуру і насиченість. Воно прекрасно підходить для випікання, але існує ще кілька секретів, які допоможуть зробити випічку по-справжньому ідеальною, пише ТСН.
“Підрум’янення” масла
Для соусів та підливи масло часто підсмажують на сковороді. Цю техніку можна також використовувати і для випічки.
Щоб масло трішки “підрум’янилося”, потрібно просто розтопити його в каструлі з товстим дном на середньому вогні. Готуйте масло, поки воно не почне пінитися і набувати коричневого кольору, постійно помішуючи. На це, приблизно, йде 10 хвилин.
Щойно відчуєте легкий “горіховий” запах, потрібно знімати каструлю з вогню, тому що масло може згоріти. Далі охолодіть і додавайте в випічку.
Довге збивання масла
Якщо масло розм’якшене, хороший міксер зіб’є його за кілька хвилин. Але навіщо на цьому зупинятися? Якщо продовжити збивати далі, ви додасте в суміш більше повітря, тому торт чи печиво вийдуть пишними, легкими і повітряними.
Обов’язково час від часу зупиняйтеся, щоб зняти залишки масла зі стінок миски — все воно повинне збиватися рівномірно.
Приплюснення масла
Змішуючи шматочки охолодженого масла з борошном для пісочної основи пирога, потрібно перемішати ці два компоненти, а потім великим і вказімним пальцями затиснути кожен шматочок. Якщо пальцями робити це незручно, можна приплюснути масло з борошном долонями. Завдяки такій техніці у вас вийде особливо хрумка пісочна основа.
Натирання замороженого масла
В рецептах печива можна знайти такий пункт, коли потрібно нарізати охолоджене вершкове масло кубиками, а потім змішати його з борошном за допомогою ножа чи виделки. Тут дуже важливо працювати швидко, щоб масло не встигло підтанути.
Коли заморожене масло розтоплюється в теплій духовці, створюється саме та неповторна структура тіста.
Ви можете значно полегшити собі завдання, якщо натрете заморожене вершкове масло на тертушці прямо в борошняну суміш.
Ароматизування масла
Перш ніж замішувати в тісто вершкове масло, можна додати в нього трішки ароматизатора. Наприклад, бланшируйте листочки м’яти у маслі, потім охолодіть його і змішайте з маслом, яке ви використовуєте для випічки. Такий лайфгак особливо підходить для готування печива.
Читайте також:
- Щоб виросли смачними: п’ять сортів огірків, які не будуть гірчити
- Просто покласти у морозилку замало: як правильно заморожувати м’ясо
- Чи можна їсти підгорілу їжу: відповідь вчених
- Як можна використовувати воду від вареної картоплі: корисні поради
- Як зварити яйця без води і каструлі: простий спосіб
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг