Стало відомо, як варити яйця без води і навіть без каструлі. Спосіб, що не претендує на звання практичного, може допомогти в тому випадку, якщо місце на газовій плиті зайняте, а яйця варити потрібно і час не чекає. Про це пише ПІК з посиланням на agronews.
Як запікати яйця в духовці:
- Спочатку треба дістати яйця з холодильника, щоб вони зігрілися до кімнатної температури, інакше шкаралупа неодмінно трісне.
- Далі потрібно розігріти духовку до 160 градусів за Цельсієм. Ця температура вважається ідеальною.
- Яйця просто поміщають на решітку в духовці, без будь-якої обробки. Якщо боїтеся, що шкаралупа трісне, можна помістити кожне яйце окремо у форми для кексів.
Скільки запікати:
- За вказаної температури за 20-24 хвилини застигне білок, а жовток залишиться в середньому стані – не рідкий, але ще й не запечений.
- За 25-27 хвилин щільним стане жовток. Він залишиться темно-золотистого кольору, тобто ще не розсипчастий.
- За 28-30 хвилин буде повністю запечене яйце, яке можна кришити в салат або інші страви.
Читайте також у ПІК:
- В Україні змінять вимоги до продажу яєць: поділять на класи
- В Україні прогнозують зниження цін на яйця найближчим часом
- В Україні ростуть ціни на м’ясо: що подорожчало найбільше
- Магнітні бурі у лютому 2023 року: в які дні очікувати
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг