Яйця на Великдень можна пофарбувати і зовсім простими барвниками, які точно є у вас вдома. Це звичайні фрукти, овочі і спеції яскравих кольорів, а також листя та лушпиння рослин.
Найкраще використовувати: лушпиння цибулі, буряк, червону капусту, шпинат, червоний перець, куркуму, відвар шипшини, зелений чай, каву, ягоди чорниці. Кожен з цих продуктів дасть свій колір яєць, пише ПІК.
Як зробити натуральний барвник:
Покладіть в воду рослину, якою хочете пофарбувати яйця, доведіть до кипіння і проваріть 30 хвилин. Вода стане яскравого кольору. Додайте 2 ложки столового оцту.
Як пофарбувати яйця, покрокові рецепти:
Приготуйте фарбу для яєць з цибулевого лушпиння. В каструлю влийте 1 л води, додайте 25 г цибулевого лушпиння з ріпчастої цибулі, всипте 1 ст. л. солі та варіть на повільному вогні 40 хвилин після закипання. Потім зніміть з вогню, влийте 1 ст. л. оцту та дайте фарбі настоятися мінімум 2 години, краще – залишити на ніч, тоді колір буде насичено-коричневий. Потім відвар з цибулевого листя процідіть та занурте в нього відварені круто яйця. Після цього діставайте та перекладіть на тарілку.
Приготуйте фарбу для яєць з чаю каркаде. В сотейник влийте 1 л води, додайте 4 ст. л. чаю каркаде та 1 ст. л. солі. Варіть 10 хвилин після закипання. Потім зніміть з вогню, влийте 1 ст. л. оцту, накрийте кришкою та дайте настоятися 30 хвилин. Процідіть чай, викладіть в нього варені яйця, щоб були повністю занурені. Потім дістаньте та перекладіть на тарілку.
Приготуйте фарбу для яєць з куркуми. В каструлю налийте 1 л води додайте 3 ст. л. куркуми та 1 ст. л. солі. Варіть 10 хвилин на середньому вогні після закипання. Потім влийте 1 ст. л. оцту, викладіть сирі яйця та продовжуйте варити 8 хвилин після закипання. Потім дістаньте та перекладіть на тарілку.
Як правильно варити яйця:
Аби яйця вийшли з шовковистим ніжним та яскравим жовтком, треба правильно їх зварити. У пригоді буде будильник або секундомір, і це я зараз кажу серйозно. Викладайте яйця в рідину, яка має їх повністю покрити. Як тільки вони закиплять, засікайте рівно 8 хвилин, аби не проґавити час. Після того, як вони зваряться, вийміть та опустіть в холодну воду. Залиште в ній до повного остигання. Це потрібно для того, аби шкаралупа добре знімалася.
Читайте також у ПІК:
- Страсний тиждень перед Великоднем 2023 року: традиції кожного дня
- Як правильно коптити м’ясо: корисні поради
- Магнітні бурі у квітні 2023 року: в які дні очікувати
- Ваш гороскоп на тиждень: 10 – 16 квітня 2023 року
- Зеленський у Польщі, негода на Прикарпатті, скандал у Буковелі: ТОП-10 новин тижня за 3-9 квітня (ФОТО, ВІДЕО)
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг