Івано-Франківськ

Зеленський у Польщі, негода на Прикарпатті, скандал у Буковелі: ТОП-10 новин тижня за 3-9 квітня (ФОТО, ВІДЕО)

Ряд актуальних та важливих подій другого тижня березня, які варті повторного перегляду.

ТОП-10 новин тижня України та Прикарпаття за 3-9 квітня 2023 року, які Ви могли пропустити в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Ситуація на фронті

408 доба війни в Україні: наші захисники знищили 3 БпЛА різних типів “Орлан-10”, “Supercam” та "Ланцет-3"

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. За минулу добу, 8 квітня українські воїни відбили понад 50 атак противника на зазначених напрямках. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальні угруповання противника не виявлені.

Загальні бойові втрати ворога з 24 лютого 2022 – 9 квітня 2023 року складають:

  • 178 150 окупантів;
  • танків ‒ 3636 (+0) од.,
  • бойових броньованих машин ‒ 7024 (+4) од.,
  • артилерійських систем – 2740 (+13) од.,
  • РСЗВ – 533 (+0) од.,
  • засоби ППО ‒ 282 (+0) од.,
  • літаків – 307 (+0) од.,
  • гелікоптерів – 292 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2312 (+14) од.,
  • крилаті ракети ‒ 911 (+0) од.,
  • кораблі/катери ‒ 18 (+0) од.,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 5602 (+3) од.,
  • спеціальна техніка ‒ 309 (+5) од.

7 квітня на Донеччині наші воїни приземлили черговий російський штурмовик Су-25 “Грач”.

В ніч на 9 квітня росіяни завдали ракетного удару по Запоріжжю. Дві рашистські ракети поцілили в один з приватних секторів міста. Ще в десятках сусідніх будинків пошкоджені вікна та покрівлі. Внаслідок удару загинув 50-річний чоловік та 11-річна дівчинка. 

Росіяни атакують Херсонщину керованими авіабомбами. Ввечері, 6 квітня три удари ворожої авіації були  по Бериславу, два – по Новобериславу та один – по Козацькому. 7 людей поранені.

4 квітня окупанти атакували “шахедами” Одещину. 14 із 17 безпілотників збили сили ППО.

Зеленський у Польщі

68 main v1680687574

5 квітня президент України разом із першою леді побували з робочим візитом у Польщі. За час повномасштабної війни це вперше, коли візит Зеленського анонсували заздалегідь. Лідери двох країн провели переговори у президентському палаці. А ввечері була спільна конференція для журналістів та народу Польщі. 

Президент Польщі Анджей Дуда вручив українському колезі Володимирові Зеленському  найстарішу та найвищу нагороду Польщі – орден Білого орла.

“Найбільш вагоме цими днями, звичайно, візит у Польщу, наші домовленості, наші здобутки. Польща виконала все задеклароване по танках: вони вже в Україні, зокрема «Леопарди». Є нові домовленості щодо БМП – більше сотні машин. Щодо бронетранспортерів – «Росомак» – 200 машин. Зараз 100 і 100 згодом. Іще самохідні міномети, додаткові ракети, «МіГи», – сказав у вечірньому відеозверненні, 8 квітня глава держави.

Скандал у Буковелі

Чого ти тут сидиш: у Буковелі відпочивальник нахамив військовому медику (ВІДЕО)

На гірськолижному курорті між військовим та відпочивальником виник конфлікт. Останній нахабно поводився, тож бойовий медик зробив йому зауваження. Грубіян почав допитуватися у медика, звідки він приїхав. Коли боєць відповів, що з-під Бахмута, чоловік нахабно заявив: «Їдь у свій Бахмут! Чого ти тут сидиш?».

Пізніше чоловік пошкодував про свій вчинок і вибачився перед воїном, проте у присутності правоохоронців.

Негода на Прикарпатті

На Франківщині рятувальники витягнули 5 машин із снігового замету за минулу добу (ФОТО)

Минулого тижня на Франківщині, як і в інших регіонах України випав сніг. У високогір’ї Карпат випало до 63 см снігу. А в Коломиї за словами мера, місячна норма опадів. Водіїв закликали бути уважними та обережними на автошляхах, адже багато хто, вже “перевзувся” у літні шини. Комунальники розчищали дороги, а рятувальники та поліцейські витягували автомобілі з “снігових пасток”.

Остап Ступка влаштував “п’яну” ДТП у Києві

Остап Ступка зізнався у скоєній ДТП і вибачився перед потерпілим

Актор у вечері, 4 квітня  напідпитку наїхав на припаркований автомобіль, у якому перебував 38-річний водій. Чоловіка з травмами доставили до лікарні. Під час перевірки Остапа Ступки на стан сп’яніння, прилад Драгер показав 1,62 проміле. 

Згодом актор вибачився за скоєне та пообіцяв всіляко допомогти потерпілому. Суд обрав Ступці запобіжний захід – до 5-го червня включно він перебуватиме під нічним домашнім арештом. Актора звільнили, але він має перебувати вдома з 22.00 до 6.00. 

Скоро Пасха

paska

У Івано-Франківську комунальники приготовляють місто до свята Великодня – прибирають, фарбують, насаджують. Місцеві жителі та влада влаштовують висадку молодих дерев та толоку.

На кордонах помітно збільшення черг на в’їзд в Україну. Наші громадяни поспішають додому на Пасху.

А мережею шириться відео, як 5-річний хлопчик з Черкащини закликає людей купувати м’ясо і ковбаску, бо скоро Паска.

Зокрема, у Коломиї вже запрацював Великодній Ярмарок, а у Франківську його відкриють – 12 квітня.

У Льовові виклали рекордний тризуб із пасок. Тисячу пасок за 25 хвилин 17 секунд прикрасили і виклали. Таким чином львів’яни вирішили зібрати кошти на дрон для 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України.

Позитивні новини

Було непросто: на Прикарпатті провели перше протезування військовому в обласній лікарні (ФОТО)

На Прикарпатті провели перше протезування військовому в обласній лікарні. Медики зазначають, що протез встановили за державний рахунок, оплачувати бійцю не довелося.

В Оксфорд Медікал у Буковелі відкрили поліклінічне відділення. Відтепер тут можна отримати допомогу вузьких спеціалістів, зробити необхідні лабораторні аналізи, комп’ютерну томографію, рентген та УЗД дослідження. Окрім цього, у медичному центрі облаштували операційний блок та стаціонарне відділення.

На Івано-Франківщині пройдуть концерти “Команди А” в рамках благодійного туру «Дорога до Перемоги» на підтримку воїнів 19, 20, 21 травня. Виступатимуть Ніна Матвієнко, Ауріка Ротару, Амадор Лопес, Артур Боссо та інші.

Дякуємо, що читаєте ПІК! Мирного усім нам тижня!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено