Івано-Франківськ

Їдуть додому на Великдень: на польсько-українському кордоні зростає потік мандрівників

Здебільшого це українці, які повертаються додому на свято.

700x371 621df31cabb6c

Перед Великоднем на польсько-українському кордоні зростає потік пасажирів.

Про це розповіла речниця прикордонної служби Польщі Анна Міхальська, передає “Громадське“.

Підвищений пасажиропотік фіксують іще з минулого тижня. Найбільше зріс рух на ділянці польського кордону з Україною — на виїзд із Польщі.

Минулої суботи в обидвох напрямках (до Польщі та з неї) перевірили 128 138 людей, а в неділю — 121 943. За тиждень до цього прикордонники в обидві сторони перевіряли 14 і 18 тисяч пасажирів відповідно.

«Минулими вихідними на виїзд із Польщі в Україну попрямували понад 40 тисяч людей. Це пов’язано з початком великодніх свят у Німеччині», — розповіла Міхальська.

Вона додає, що велика кількість українців їде з Німеччини та Польщі на свята додому. Наразі проходження контролю на кордоні може сягати двох годин, але через інтенсивність руху можливе збільшення часу очікування.

Напередодні, 7 квітня, кордон на виїзд із Польщі в Україну перетнули близько 33 тисяч людей. У зворотному напрямку їхали приблизно 23 тисячі людей.

Про черги на прикордонних пунктах пропуску регулярно повідомляють українські прикордонники. Вони публікують інформацію про кількість транспортних засобів на кордоні та пункти, якими можуть користуватися пішоходи.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено