Івано-Франківськ

Як лікар з Косівщини рятує поранених побратимів на Запорізькому напрямку (ФОТО)

Олег на позивний «Костолом» до повномасштабної війни працював травматологом у Косівській лікарні.

Як лікар з Косівщини рятує поранених побратимів на Запорізькому напрямку (ФОТО)

Зараз лікар з Косівщини військовослужбовець, який рятує життя побратимів на Запорізькому напрямку. Про це повідомляє 102 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщина, пише ПІК.

«24 лютого я якраз чергував у лікарні. Тож прямо звідти, не говорячи нічого ні дружині, ні батькам, пішов до ТЦК та СП. Розумів, що лікарі завжди потрібні на передовій. Звання офіцера я мав, адже закінчив військову кафедру. Так, з того часу —— я у лавах бригади територіальної оборони рятую життя та здоров’я побратимів»
, – розповідає чоловік.

У невеличкій будівлі в одному із прифронтових селищ військові медики й обладнали стабпункт.

«Тут ми обладнали стабілізаційний пункт, куди доправляють поранених захисників прямо з поля бою, — Уже скоро рік, як ми організували роботу, цілодобово тут чергує наша команда — лікар, фельдшер і водій. Стабілізуємо бійців та передаємо їх на наступний рівень евакуації», – додає Олег.

Саме завдяки командній злагодженій роботі медикам стабпункту вдалося за короткий проміжок часу стабілізувати одночасно 12 поранених:

«Хлопців привезли з переломами нижніх кінцівок, численними ранами, зокрема й голови, термічними опіками. Десь за 12 хвилин від початку прийому в усіх поранених уже стояли катетери. А за пів години воїнів вже повезли на наступні рівні надання допомоги. Адже ми всі чудово знаємо, що чим швидше надамо допомогу, тим більше в поранених шансів на життя та одужання».

Удома на Олега чекають дружина та 11-річний син. І хоч вони дуже сумують за чоловіком та татком, проте розуміють, що його робота вкрай потрібна на передовій.

«Ми всі разом із хлопцям з мого району прийшли в бригаду та приїхали на цей напрямок, я буквально відчуваю відповідальність за їхнє життя та здоров’я. А вони мають надію, що якщо з ними щось станеться, вони завжди можуть на мене розраховувати. Тут я себе почуваю на своєму місці. І буду поряд із побратимами до нашої Перемоги», – наголошує військовий медик.

339340800 560888026139708 7778040851583764877 n

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено