Івано-Франківськ

403 доба війни в Україні: найгарячішими залишаються бої за Бахмут, Авдіївку та Мар’їнку

Ворог за 1 квітня завдав 2 ракетних та 30 авіаційних ударів, здійснив більш як 40 обстрілів з реактивних систем залпового

403 доба війни в Україні: найгарячішими залишаються бої за Бахмут, Авдіївку та Мар'їнку

Розпочалася 403 доба війни в Україні: противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Українські воїни за попередній день відбили понад 70 атак противника. Про це вранці, 2 квітня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, пише ПІК.

Головне зі зведення:

  • Російська федерація завдала чергових ракетних ударів по цивільниї об’єктах міста Дружківка та Авдіївка Донецької області, застосувавши балістичні ракети. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.
  • На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмувати місто Бахмут, намагається взяти його під повний контроль, військовослужбовці Сил оборони відбили понад 25 ворожих атак.
  • На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинове, Авдіївка, Сєверне, Водяне, Первомайське та Мар’їнка Донецької області, успіху не мав. Минулої доби, лише поблизу Мар’їнки та Авдіївки військовослужбовцями Сил оборони було відбито понад 20 ворожих атак.
  • На Шахтарському напрямку ворог активно застосовував БпЛА для коригування вогню артилерії.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник активних дій не проводив, удосконалював оборонні рубежі та позиції. Здійснив обстріли понад 40 населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення.
  • У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області окупанти вивозять незаконно вирубаний ліс кругляк у південному напрямку.
  • В населеному пункті Козачі Лагері Херсонської області противник активно проводить перевірки мобільних телефонів місцевих жителів та несанкціоновано обшукує помешкання громадян України.
  • В населених пунктах Генічеськ та Стрілкове Херсонської області, на блокпостах російські окупанти обмежують пересування громадян України, які не отримали паспорти громадян російської федерації.
  • Також російська окупаційна так звана “влада”, з метою привласнення нерухомості громадян України, активно підробляє документи на право власності на житлові приміщення та бази відпочинку, шляхом фальсифікації договорів купівлі-продажу та дарування.
  • Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.
  • Також наші захисники збили ворожий безпілотний літальний апарат типу “Орлан-10 ”. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів противника та одну реактивну систему залпового вогню.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено