Більшість українців шанобливо ставляться до традицій та ходять в храм, щоб помолитися, освятити їжу й себе у Великдень, а опісля її споживають за святковим столом. За словами священників, є два способи того, що можна зробити з яєчною шкарлупою. Про це пише ПІК з посиланням на Книгу порад.
“Наприклад, можна віднести її в ліс та закопати. Якщо такої можливості немає, можна закопати її в горщику для рослин в подрібненому вигляді. Також, шкаралупу можна спалити у вогні”, – йдеться у повідомленні.
Якщо на шкаралупі були зображені Ісус Христос або Пресвята Богородиця, її не викидають. Краще віднести в церкву, де священнослужителі зможуть правильно її утилізувати. В крайньому випадку її спалюють, а попіл закопують в землю.
Читайте також у ПІК:
- Прикарпатські медики розповіли, як після Великодня не опинитися в лікарні
- Люди Прикарпаття: Великдень у селі Красноїлля на Верховинщині (ФОТО)
- Великдень для захисника: у Надвірній приготували та передали пасхальні смаколики військовим (ВІДЕО)
- Чому ми фарбуємо яйця на Великдень та що в собі ще несе цей символ
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг