Івано-Франківськ

Зірваний дах з будинку та повалені дерева – наслідки негоди у Івано-Франківській громаді

Зірваний дах з будівлі, повалені дерева та пошкоджена зупинка – такі наслідки негоди у Івано-Франківській територіальній громаді.

negoda dragomyrchany scaled

Зокрема, буревій наробив шкоди здебільшого у приміських селах. Опришівці, Чукалівка, Радча, Черніїв, Драгомирчани. Сильний вітер зірвав дахове покриття і частину конструкції Драгомирчанського Будинку культури.

Про це йдеться на сайті міського голови, пише ПІК.

«Ми якраз зі Світланою Іванівною, директоркою Будинку культури, були у Франківську на той час підписували договір з постачальником на майбутній ремонт Будинку культури. І в цей момент нам зателефонувала директорка бібліотеки і повідомила, що тут сталося. То було 14:00 год. Пронісся буревій, зірвало частину даху з будинку культури. Крім того, що пошкоджений дах, пошкоджена сцена, напевно, пошкоджена проводка, світильники, які нещодавно були замінені. Детальніше вже скаже комісія, яка виїде і буде оцінювати масштаби пошкодженого майна. А візуально ми бачимо, що потрібно переробляти ту частину даху, що накриває приміщення: сцену і зал. Одне вікно так само, і не знаємо про світильники і проводку. Швидше за все також треба буде переробити», – розповіла т.в.о. старости села Драгомирчани Марія Крамар.

На місце події, у Драгомирчани, щоби оцінити обсяги виїхав міський голова Руслан Марцінків. Каже, якнайшвидше, наслідки негоди буде ліквідовано. Згодом за один-два місяці дах Будинку культури реконструюють.

Загалом за словами директорки Департаменту стратегічного розвитку Зореслави Гелеван, на номер служби оперативного реагування міської ради у день негоди надійшло 12 дзвінків.

 «9 з них були звернення, що попадали дерева: села Радча, Березівка, Черніїв. Також було звернення, що частину даху зірвало, на вулиці Коновальця впала одна опора. Передали відповідним структурним підрозділам, які виїхали на місце і ліквідували наслідки небезпеки», – каже директорка Департаменту стратегічного розвитку, комунікацій з мешканцями, роботи зі ЗМІ Зореслава Гелеван.

Міська аварійно-рятувальна служба вже частково ліквідувала наслідки негоди. Однак, за прогнозами, несприятлива погода вируватиме у Івано-Франківській громаді і наступних кілька днів. Тому, якщо потрібна буде допомога, місто просить телефонувати на номер служби оперативного реагування 1580.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено