Івано-Франківськ

На Прикарпатті з’явився новий туристичний маршрут, який поєднав спадщину чотирьох громад

Він поєднав 15 маловідомих та призабутих об'єктів спадщини Брошнів-Осадської, Рожнятівської, Дубівської, Перегінської територіальних громад.

362302771 598794565759930 8725521745842785579 n scaled

У рамках реалізації ґрантового проєкту «Ворота в Центральні Горгани: міжкультурний діалог на польсько-українському прикордонні», реалізованого Карпатським інститутом аналітики «FrankoLytics» створено новий туристичний шлях.

Про це інформує Івано-Франківська ОДА, пише ПІК.

” Для більшості туристів Прикарпаття асоціюється з гуцулами і Гуцульщиною. Так, адже представники саме цієї етнографічної групи є чи не найвідомішими та найколоритнішими мешканцями Українських Карпат. Але крім них, у передгірних районах Ґорґанів на Івано-Франківщині живуть поруч загадкові, колоритні, стримані і гонорові бойки – нащадки племен білих горватів”, – йдеться у повідомленні.

Бойківщина виділяється серед інших етнографічних регіонів своєю етнокультурною специфікою, яка виразно проявлена у всьому – від мовлення та психоемоційних характеристик місцевої людності до об’єктів матеріальної культури, особливо сакральної архітектури, елементів «живої» спадщини.

Маршрут розпочинається у селищі Брошнів-Осада. Стартовою точкою туристичного шляху є будинок, де розташований місцевий Туристично-інформаційний центр. Тут незабаром заплановано відкрити Музей депортації українців.

Приміщення є найстарішою збереженою будівлею містечка. Цей будинок споруджено у 1927 р., тут розміщувалась адміністрація лісогосподарського підприємства Йозефа Глезінгера. Глезінгери – відома закордонна династія інвесторів Брошнева. Саме вони побудували найбільше місцеве деревообробне підприємство, саме вони стали фактично одними із засновників робітничого містечка Брошнів-Осада.

Детальніше читайте за посиланням: https://cutt.ly/RwaFIFRf

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено