Але яблука мають один недолік. Вони швидко темніють при розрізанні. Це відбувається тому, що деякі ферменти в яблуках під впливом кисню окислюються. Саме це і призводить до зміни кольору. Щоб цього уникнути, треба зробити кілька дій. Про це пише ПІК з посиланням на Gazeta.ua
Перший спосіб
Замочіть їх у підсоленій воді на 10 хвилин. Потім вийміть та складіть у пакет. Але якщо хочете з’їсти яблуко, то добре вимийте.
Другий спосіб
Натріть яблуко лимоном. Якщо ви захочете позбавитися смаку лимона — промийте яблука перед вживанням.
Третій спосіб
Один із дієвих способів — просто скріпити нарізані скибочки яблука разом із гумкою. Тоді вони збережуть майже такий самий колір та твердість, та й фрукт після такого способу промивати не потрібно.
Четвертий спосіб
Мед — чудовий природний консервант, який зупиняє потемніння яблук. Просто розчиніть від 1 до 2 столових ложок меду на 1 склянці води кімнатної температури та в цьому розчині замочіть яблука на 1-5 хвилин.
П’ятий спосіб
Вам також допоможе звичайна вода. Поріжте яблука, перекладіть у посуд та залийте водою. Це допоможе на дуже короткочасний період “врятувати” фрукти від потемніння.
Читайте також у ПІК:
- Які кришки не можна використовувати для консервації: поради
- Забудьте про молоко: як правильно годувати їжака
- Чи варто святкувати 40 років: думка священників та астрологів
- Прикарпатські патрульні розповіли, які є популярні схеми телефонного шахрайства
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг