Івано-Франківськ

Прикарпатські патрульні розповіли, які є популярні схеми телефонного шахрайства

Правоохоронці закликають жителів області у жодному разі не виконувати вимоги незнайомців.

Прикарпатські патрульні розповіли, які є популярні схеми телефонного шахрайства

Прикарпатські патрульні повідомили, які є популярні схеми телефонного шахрайства та як убезпечити себе від нього, пише ПІК.

  • Зловмисник може назватися співробітником вашого телефонного оператора і попросити набрати на телефоні певну комбінацію з цифр. Привід може бути будь-яким від вимкнення випадково підключеної послуги до перевірки якості зв’язку. Насправді вас просять ввести комбінацію, яка означає переказ грошей на інший номер телефону.
  • Також з метою незаконно заволодіти грошима громадян, зловмисники повідомляють телефоном неправдиву інформацію про подію за участі родича або знайомого — потрапив у ДТП, затриманий поліцією, знаходиться у лікарні та інше. Для надання допомоги чи розв’язання проблеми, вимагають швидко перерахувати гроші або передати особі, яка повинна за ними прийти.

Щоб не стати жертвою телефонних аферистів, поліцейські рекомендують зберігайти спокій і не перераховувати нікому гроші.

“Ніколи не зачитуйте по телефону всі платіжні реквізити, кодове слово у банку та тим паче CVV-код. З обережністю ставтеся, якщо хтось вам повідомляє про “випадкову” перемогу у розіграші”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено