Івано-Франківськ

У Франківську запрацювали ще два міські комунальні маршрути (ФОТО)

Швидше, комфортніше та зручніше дорогами міста на комунальному транспорті.

photo 2023 09 04 15 16 15 scaled

У понеділок, 4 вересня, в Івано-Франківську з’явився ще один новий тролейбусний маршрут №8, розповідає ПІК

Його вдалося запустити завдяки новій тролейбусній лінії, яку відкрили наприкінці минулого року. Завдяки їй у місті уже з’явилися два маршрути “рогачів”: №5 та нині запущений №8.

8 scaled

У ньому встиг проїхатися і міський голова Руслан Марцінків. За його словами, місто планує повністю перейти на комунальний транспорт. 

«До повномасштабної війни ми планували набагато більше маршрутів, щоби вони стартували. Але дуже добре, що навіть в цей час нам вдалося запустити комунальний автобусний маршрут 29, також ми 8-й тролейбус запустили. Таким чином збільшуємо кількість комунального транспорту. І наша ціль – всі маршрути мають бути комунальні», – зауважує Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

photo 2023 09 04 15 16 16 scaled

І крім, нового тролейбусного маршруту сьогодні запустили також і автобусний. Тож відтепер маршрут №29 став комунальним. Він з’єднує обласну лікарню та вулиці Мазепи, Довженка, Коновальця, ринок та Галицьку.

29

На лінію 29-го маршруту КП «Електроавтотранс» випустив 5 нещодавно закуплених за кошти міського бюджету сучасних європейських автобусів. Наразі це одні з кращих Україні, стандарту Євро-6. 

«Це автобуси стандарту Євро-6, з нержавіючої сталі та алюмінію. Автобус повністю відповідає вимогам для перевезення людей з особливими потребами, мається на увазі людей з інвалідністю, матерів з дитячими візочками. А самий салон європейський, сучасний. Зараз будемо вирішувати питання з Департаментом інфраструктури, щодо зрізання повороту з вулиці Бельведерської на вулицю Довгу. Якщо це буде можливо, тоді цей маршрут буде пізніше змінений і їхатиме по вулиці Довгій на зворотньому шляху, бо зараз тимчасово він їде по вулиці Галицькій через ринок», – розповідає директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк.

З часом їх збільшать ще на одну одиницю на кожному маршруті. 

Віталій Голутяк додає, що й надалі є проблема із водіями, а тому в КП «Електроавтотранс» запрошують на навчання та роботу кермувальників автобусів та тролейбусів. 

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено