Івано-Франківськ

На випадок тривог: в одному із ліцеїв Івано-Франківська розширили укриття (ФОТО)

Тепер там можуть пересидіти повітряну тривогу до 1200 осіб, враховуючи усіх учнів, вчителів та технічного персоналу.

ukryttya scaled

Укриття розширили у ліцеї №20. Реалізувати проєкт створення безпечного укриття вдалося завдяки міській програмі «Бюджет участі».

Про це йдеться на сайті міського голови, пише ПІК.

«Порадилися з батьками та вирішили, що зараз актуально робити проєкт розширення укриття. Ми подали проєкт, а батьки голосували, тому ми опинилися серед переможців і впродовж літа здійснили ряд ремонтів. Це зробили стяжку у тих укриттях, які вже в нас були та створили нове укриття з нічого, з нуля з таких запущених підвалів окремо для початкової школи. На сьогодні ми можемо розмістити в наших укриттях 1200 дітей, і плюс всіх вчителів, техперсонал, всіх, хто є в школі», – каже директор ліцею №20 Дмитро Скиданчук.

Після перемоги у програмі «Бюджет участі», батьки також взялися допомагати облаштувати укриття. Хтось допомагав створити проєкт, хтось прийшов на підмогу майстрам, виносили сміття чи встановлювали лавиці. Як результат – сховище з інтерактивним екраном, іграми та комфортними стільчиками, столами та лавицями до початку навчального року готові.

«Батьки активно долучалися не тільки грошима, а ще й своєю роботою, допомагали виносити сміття, багато різних нюансів. Я вважаю, що це правильно, тому що «Бюджет участі» – це не про те, що міська рада виділить гроші, а ще про те, що громада гуртується навколо проєкту, який вони подають і за який вони голосують. І коли вони безпосередньо беруть участь у реалізації проекту, то вони трошки більше шанують те, що зроблено і розуміють, що все можна зробити, якщо захотіти», – говорить координаторка програми «Бюджет участі» Христина Гнатів.

В укриттях є туалети, вентиляція, достатня кількість зручних сидячих місць, та навіть Інтернет. В укриття можна буде перечекати небезпеку, весело проводячи час.

До слова, 1 вересня усі навчальні заклади громади: дитячі садочки та ліцеї і гімназії виходять на навчання виключно офлайн без змішаного варіанту відвідування. У кожному освітньому закладі вже функціонують безпечні сховища, які можуть прийняти усіх школярів, педколектив та техперсонал.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено