Івано-Франківськ

Заклад немає укриття: у Гошівському ліцеї знайшли спосіб навчатися очно

Навчальний заклад уклав договір з приватним підприємцем про оренду сховища.

У Гошівському ліцеї з 1 вересня учні вчитимуться офлайн, попри те, що у закладі немає укриття.

У Гошівському ліцеї з 1 вересня учні вчитимуться офлайн, попри те, що у закладі немає укриття. Про це у коментарі Суспільному розповів начальник управління освіти Долинської міськради Ігор Сайко, пише ПІК.

“На перше півріччя вересня у нас укладений договір про оренду, тому ліцей працюватиме. Не можу гарантувати за весь навчальний рік. Приміщення у підприємця велике, є бетонні перекриття. Воно пройшло сертифікацію. Коли ми підписали договір у березні, приїжджала комісія. Тоді зауважень не було. Під час об’їздів у серпні представники комісії також визнали, що всі вимоги дотримані”, – сказав він.

Відстань від школи до укриття становить приблизно 200 м.

“Будувати сховище, напевно, потрібно. Але вартість мінімального укриття — від 6 млн грн і вище для такого закладу, в якому навчаються майже 200 дітей. Та з 1 вересня ми працюємо в нормальному режимі”, – додав Сайко.

До слова, на Прикарпатті понад 1000 закладів освіти, в тому числі 292 заклади дошкільної освіти, 691 заклад загальної середньої освіти, 10 інтернатних закладів та 42 вищі навчальні заклади І-ІІ ступенів планують навчатися очно з першого вересня. 18 шкіл працюватимуть за змішаною формою навчання і лише одна – за дистанційною. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено