Здебільшого вони були пов’язані зі вживанням риби та продуктів з неї, розповів головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, пише “УП.Життя”.
За його словами, внаслідок захворювання на ботулізм померли двоє пацієнтів з Києва та Запорізької області.
“Лідерами” за захворюванням на ботулізм є Житомирська та Чернігівська області, де фіксуються найвищі ризики поширення цієї інфекційної хвороби, додав санлікар.
“Один випадок був у Запорізькій області, інший – у Чернігівській. За підсумками швидких тестів були позитивні результати, але під час епідемічного розслідування цей діагноз було знято”, – зазначив Ігор Кузін.
Ботулізм – це харчове отруєння, що може призвести до тяжких наслідків. Токсин ботулізму є одним із найсильніших від усіх відомих біологічних отрут.
Водночас у більшості випадків можна уникнути ботулізму, якщо дотримуватися харчових правил. Уникайте споживання:
- в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби;
- м’ясних та грибних консервів;
- консервів домашнього виробництва;
- якщо не впевнені, що продукти зберігали та/або транспортували належним чином;
- якщо сумніваєтесь у якості продуктів.
Читайте також:
- На Прикарпатті виявили новий випадок ботулізму: подробиці
- Пенсіонер помер після вживання домашньої тушонки
- Як вибрати якісну ковбасу для дитини: українцям радять
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг