Івано-Франківськ

Як вибрати якісну ковбасу для дитини: українцям радять

Купуючи ковбасу, звертайте увагу на етикетки і добавки з маркуванням Е.

kovbasa dutyacha

Купуємо якісну ковбасу для дітей: що потрібно враховувати при виборі продукту? Про це розповіла глава правління громадського об’єднання “Всеукраїнська асоціація з питань прав споживачів “Споживчий довіра” Олена Куликова в ефірі телеканалу ” Україна 24 “, пише ПІК.

Експерт зазначила, що в першу чергу при виборі вареної ковбаси варто звернути увагу на упаковку, де виробники вказують: “рекомендовано для дітей” або “для дієтичного харчування”.

” Існує просто назва” дитяча “- так само, як і” докторська “,” вершкова “,” молочна “ковбаса. Говорити про те, що ця ковбаса призначена для дитячого харчування, зовсім не варто. Інше питання, що є виробники, які крім усього іншого пишуть про те, що ковбаса рекомендована для харчування дітей і тим, кому рекомендований дієтичний стіл. Ось тоді тут все жорстко і строго виробник бере на себе додаткові зобов’язання. Ні рослинний білок, ні крохмаль, ні соя в цій ковбасі бути не можуть “, – розповіла Куликова.

Вона пояснила, як відрізнити ковбасу з натуральних інгредієнтів.

“Варена ковбаса не може бути яскраво-рожевого кольору, тому що всі ми прекрасно розуміємо, що варене м’ясо – кілька сіре. Але в ковбасу завжди додається консервант нітрит натрію, він дозволяється. Він дає трохи рожевий колір, але при цьому він перешкоджає розвитку ботулізму в м’ясі. Цей консервант в допустимій нормі – це абсолютно нормально “, – повідомила експерт.

Важливо! При покупці ковбаси звертайте увагу на етикетки і добавки з маркуванням Е. У багатьох видах ковбаси зараз є глютен. Він може викликати проблеми з кишечником, у багатьох є індивідуальна непереносимість глютену.

Також варто звертати увагу в супермаркеті, де зберігається ковбаса. Вона повинна бути розміщена в холодильниках. Не можна купувати ковбасу на ринку чи ту, яку продають на звичайних полицях магазину.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено