Івано-Франківськ

Працевлаштувати людей на батьківщині: цього прагнуть служби зайнятості Івано-Франківської та Запорізької областей (ВІДЕО)

Три дні на Прикарпатті ділилися досвідом кращих практик представники обласних та базових філій/центрів Державної служби зайнятості Івано-Франківської та Запорізької областей.

242805388 333372265239632 1841837535607188976 n scaled

На Прикарпатті, з метою обміну досвідом, протягом 22-24 вересня 2021 року перебували представники Запорізької обласної служби зайнятості. Візит відбувся  в рамках Програми розвитку ООН “Підтримка Євросоюзом сходу України – відновлення, зміцнення миру та урядування», повідомляє ПІК.

У перший день візиту гості з Запоріжжя вивчали досвід роботи Калуської міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості щодо співпраці з роботодавцями, в т. ч. на засадах рекрутингу.

23 вересня  відбулося засідання круглого столу на тему “Досвід співпраці служби зайнятості та стейкхолдерів Прикарпаття” за участю голови ОДА Світлани Онищук, директора Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василя Цимбалюка, роботодавців, соціальних партнерів.

Також гості із Запоріжжя вивчали досвід  роботи Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, співпрацю служби зайнятості з роботодавцями міста Івано-Франківська та з Рогатинською територіальною громадою.

Детальніше про завідання круглого столу в ОДА дивіться у ВІДЕО ПІК.

До слова,  на Івано-Франківщині рівень працевлаштування безробітних за 8 місяців 2021 року зріс на 10,2 відсоткових пункти і становив 31,5%. В середньому по Україні рівень працевлаштування безробітних – 29,7%.

  • Крім того, з початку року:

– 107 людей працевлаштовано на нові робочі місця з компенсацією роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску;
– 14 безробітних стали підприємцями, отримавши виплату допомоги по безробіттю одноразово на відкриття власної справи;
– 622 особи брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру;
– 4,4 тис. осіб проходили професійне навчання.

Рівень охоплення професійним навчанням становив 15% при середньому значенні по Україні – 6,7% (найвищий показник).

Станом на 1 вересня 2021 року кількість зареєстрованих безробітних становила 9,0 тис. осіб, що на 43% менше, ніж на відповідну дату минулого року. Допомогу по безробіттю отримували 8,5 тис. осіб.

Кількість актуальних вакансій на початок вересня становила 2,6 тис. одиниць, що у 2,1 рази більше у порівнянні з 1 вереснем 2020 року.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено