Івано-Франківськ

В Україні офіційно дозволили писати “росія” та “москва” з малої літери

Але йдеться про тексти неофіційного характеру.

В Україні офіційно дозволили писати "росія" та "москва" з малої літери

В Україні офіційно дозволили написання назв: “російська федерація”, “росія”, “москва”, “московія”, “московське царство”, “російська імперія”, “державна дума рф” тощо з малої літери.

Це не буде кваліфіковано як відхилення від норм української мови в текстах неофіційного характеру. Про це повідомили у Національній комісії зі стандартів державної мови, пише ПІК.

“Зважаючи на героїчну боротьбу українського народу за Незалежність Української Держави, взявши до уваги звернення в соціальних мережах віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук про написання назви країни-агресора з малої букви, Національна комісія зі стандартів державної мови на засіданні обговорила це питання”, – йдеться у повідомленні.

Мовознавці обговорили відповідне питання із урахуванням офіційних листів від Інституту української мови НАН України, Інституту мовознавства імені О. О. Потебні НАН України.

“Написання назв “російська федерація”, “росія”, “москва”, “московія”, “московське царство”, “російська імперія””, “державна дума рф” тощо з малої букви можна не кваліфікувати як відхилення від норм української мови в текстах неофіційного характеру”, – заявили у Нацкомісії.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено