Івано-Франківськ

За місяць крав майже мільйон: посадовець Карпатського нацпарку привласнював гроші туристів

Для реалізації задуманого заступник директора парку оформив на роботу касиром свого знайомого. 

За місяць крав майже мільйон: посадовець Карпатського нацпарку привласнював гроші туристів

Заступник директора Карпатського Національного природного парку організовував “ліві” корупційні схеми сходження туристів на Говерлу. За місяць він “заробляв” майже мільйон гривень. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, пише ПІК.

“Його знайомий працював на туристичному маршруті при підйомі на Говерлу. За вказівкою керівника він не видавав частину чеків туристичним групам та окремим людям. Офіційно не обліковані кошти йшли у «чорну касу» та привласнювались організаторами оборудки”, – йдеться у повідомленні.

Денний виторг ділків становив майже 30 тисяч грн, що завдавало збитків державі на майже мільйон гривень на місяць. Протиправна схема діяла з червня 2023 року, після відкриття туристичних маршрутів на Говерлу.

“Правоохоронці проводять обшуки на території Карпатського НПП, Говерлянського лісництва, а також в місцях тимчасового проживання фігурантів”, – додали у ДБР. 

Довідково: Карпатський національний природний парк – перший і один з найбільших в Україні національних природних парків, створений у 1980 році. Він розташований у найвищому і найцікавішому географічному районі Чорногірського і Ґорґанського масивів. Тут розміщена найвища точка України — гора Говерла (2061 м). Основна частина території парку охоплює верхів’я річки Прут, решта — басейн Чорного Черемошу

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено