Івано-Франківськ

“Не місцевий”: колективу Карпатського нацпарку не подобається новий директор (ФОТО)

Працівники вважають, що колишнього керівника Володимира Слободяна звільнили безпідставно.

"Не місцевий": колективу Карпатського нацпарку не подобається новий директор (ФОТО)

Колективу Карпатського нацпарку не подобається новий керівник Степан Гошовський, якого призначило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів. Люди зазначають, що він не місцевий та жодного стосунку до установи не має, пише ПІК.

Вони зустріли нового керівника, якого призначило Міндовкілля, із плакатами з написами: “Не дамо розвалити Карпатський НПП” та “Колектив із багаторічним досвідом — не для експериментів”. 

“Це — незрозуміла ситуація. У суботу були питання до міністерських чиновників: “Яка підстава для звільнення Слободяна?” У відповідь — мовчок. Підстав, як таких, у вищого керівництва немає, а у нас — тим більше. Нам, наприклад, було комфортно, приємно і добре з ним (Володимиром Слободяном — ред.) працювати всі ці роки з першого дня, відколи він прийшов”, — каже начальник Говерлянського природоохоронного науково-дослідного відділення нацпарку  Василь Максим’юк.

Представлення нового очільника національного парку Степана Гошовського відбулося 27 серпня у Яремчі. Люди просили назвати їм причини звільнення попереднього керівника й отримали таке пояснення.

“Ми не будемо говорити про якісь недоліки. Недоліки є у всіх. Ми працюємо в одній системі. І ми не для того прийшли, щоб говорити про недоліки”, — сказав директор департаменту природно-заповідного фонду Едуард Арустамян.

Детальніше у сюжеті Суспільного:

Довідково: Національний природний парк «Карпатський» – перший і один з найбільших в Україні природних парків, який успадкував свою назву від Карпатської гірської ландшафтної країни.

У сучасних межах Карпатський НПП включає 12 паркових лісництв, земельний фонд селянських спілок, а також землі селищних та сільських рад: Яремча, Микуличина, Кремінця, Ворохти, Яблуниці. Загальна площа парку – 50,3 тис. га. Це перший в Україні природний парк, який був створений у 1980 році в географічному центрі Гуцульщини – Чорногорі та Горганах.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено