Івано-Франківськ

32 га цінних земель включать до складу національного парку «Синьогора» на Івано-Франківщині

Це дозволить встановити на цих територіях відповідний правовий режим та подбати про збереження і відтворення природних комплексів.

FB IMG 1655293594489

32 га цінних земель включать до складу національного парку «Синьогора» на Івано-Франківщині.

Відповідне рішення підтримав на своєму засіданні Кабінет міністрів України, схваливши проєкт Указу Президента «Про зміну меж Національного природного парку «Синьогора».

Про це повідомляє Івано-Франківська ОДА, пише ПІК.

“Площу парку планують збільшити на 32,0918 га за рахунок земель державної власності у Івано-Франківському районі Івано-Франківської області. Це дозволить встановити на цих територіях відповідний правовий режим та подбати про збереження і відтворення природних комплексів з особливою природоохоронною, оздоровчою, історико-культурною та науковою цінністю”, – йдеться у повідомленні.

«Синьогора» це місце, де охороняють природу та водночас показують відвідувачам всю красу українських гір. Національний парк оберігає унікальний природний комплекс гірського масиву Горгани. Саме тут пролягає частина Східно-Карпатського Туристичного Шляху. У парку росте значна площа пралісів та старовікових лісів, які належать до залишків оригінальної дикої природи в Європі.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено