Як варити гречку? Не вийде просто засипати крупу, воду, а тоді готову кашу перекласти в тарілку. Щоб страва вийшла по-справжньому смачною потрібно дотримуватися декількох порад.
По-перше, для ідеальної гречки потрібно взяти правильну кількість води. Пропорції повинні бути 1:2 (на 1 частину гречки 2 частини води), інакше каша пригорить. Краще не перемішувати крупу під час її варіння.
” Коли від моменту закипання води минуло 12 хвилин (водночас у 3 хвилини повинен бути максимальний вогонь, сім середній вогонь та дві хвилини мінімальний), зніміть каструлю з плити. Важливо залишити крупу трішки недовареною, її приготування повинне тривати вже не на плиті”, – радить ТСН.ua.
Не кваптесь викладати гречку на тарілку. Якщо залишити її на 15 хвилин в каструлі – смак страви повністю відкриється. Але каструля має бути обов’язково із закритою кришкою. Після цього можна смакувати.
Не варто додавати в гречку цукор – він нейтралізує всі корисні властивості цієї крупи. А от вершкове масло, сіль та різноманітні спеції можете використовувати, вони доповнять страву.
Читайте також:
- В Україні рекордно упали ціни на гречку
- В Україні знизилися ціни на відомий овоч, але все одно коштують дорожче ніж торік
- В Україні обладнали перший трактор на дистанційному керуванні, щоб працювати на мінних полях
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг