Івано-Франківськ

В Україні обладнали перший трактор на дистанційному керуванні, щоб працювати на мінних полях

Аграрії, попри небезпеку, вдаються до хитрощів, аби засіяти родючу землю.

В Україні обладнали перший трактор на дистанційному керуванні, щоб працювати на мінних полях

В Україні обладнали старий трактор Т-150 колесний навігацією, автопілотом, патрулькою і тепер це дає змогу  аграріям виїжджати на поле без присутності в тракторі механізатора. Зокрема, на Харківщині цієї весни засіють лише половину полів — решта щільно заміновані ворогом. Про це пише ПІК з посиланням на ВІКНА.

“У Агрокомбінаті Слобожанському щорік вирощували понад 100 тисяч свиней і засівали 6,5 тисяч гектарів землі. Нині всі поля заміновано, а майже все поголів’я свиней убито, вкрадено або померло від голоду. Бувало, що тварин місяць не годували”, – йдеться у повідомленні.

Росіяни квартирувались у свинарниках, там же ховали техніку. Боялися, що місцеві їх здадуть. Працівників не пускали, щоб не було диверсії та стріляли по ногах. З 42 свинарників 36 розбиті російськими обстрілами, сільгосптехніка вкрадена або знищена.

“Сапери кажуть, що працював скажений “маніяк”: протипіхотні міни пелюстки, міни-жаби, протитанкові. У Слабожанському розуміють, що на розмінування можуть піти роки, тому діють самі. Трактор обладнали системою дистанційного керування, щоб він міг їздити полем без водія. Це коштує мільйон гривень, але збереже життя”, – додають у виданні.

Збитки, які завдали росіяни агропідприємству, колосальні — 650 мільйонів гривень. Фермери хочуть, щоб Кремль заплатив за все. Подаватимуть до міжнародного суду разом з іншими аграріями.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено