Івано-Франківськ

Росіяни пруть колонами: як виживає місто-примара Вугледар

Місто-примара, де не лишилося жодного цілого будинку, але ще живуть люди.

Росіяни пруть колонами: як виживає місто-примара Вугледар

Вугледар ворог намагається захопити півтора року. Розбиває його артилерією та авіабомбами. Місто боронить 72-а окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців, яка вибила окупантів з-під Києва. Бійці кажуть: на Вугледар, як і свого часу на Київ, окупанти наступають колонами. Про це пише ПІК з посиланням на ВІКНА.

“Військові розповідають, що росіян не зупиняють ні втрати техніки, ні загибелі побратимів. Коли ЗСУ підбивають на ходу перший танк, що йде колоною на штурм, наступні його обʼїжджають та їдуть далі.  Вугледар є панівною висотою неподалік Волновахи, тож окупанти хочуть захопити його для подальшого просування. Саме тому російські воєначальники готові попри втрати йти до мети”, – йдеться у повідомленні.

Саме місто справді схоже на примару: будинки перетворилися на купи бетону та брухту після влучання авіабомб:

“Нині у місті живуть кілька десятків жителів, які ховаються у підвалах, бо кожен вихід назовні може стати останнім. Людей тут хоронять у дворах”,– розповідають військові.

Жодних комунікацій, їжу привозять волонтери або діляться військові. Звуки вибухів давно стали звичними для одиноких, що залишаються у місті.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено