Івано-Франківськ

Зросте перед святами чи триматиметься стабільно: яким буде курс долара у грудні

Неодноразово експерти говорили, що курс долара залежить від ситуації на фронті, ситуації з обстрілами, стану інфраструктури 

Зросте перед святами чи триматиметься стабільно: яким буде курс долара у грудні

А зараз на курс долара також впливає блокування польського кордону, це ускладнює експорт та може зменшити обсяги надходження валюти від торгівлі. Експерти надали свої прогнози, яким буде курс долара у грудні та що на нього вплине, пише ПІК.

“Директор департаменту аналітичних досліджень одного з банків Олександр Печерицин вважає: якщо НБУ збереже нинішню політику, то курс долара залишатиметься у межах коридору 36-36,5 грн/$. За його словами, якщо гривня ослабиться, то орієнтовно до рівня, який був до запровадження керованої гнучкості, — 36,8−36,9 грн/$”, – йдеться у повідомленні Мінфіну. 

Директор департаменту казначейських операцій одного з банків Анна Золотько говорить, що безготівковий курс перебуватиме в діапазоні 36-37 грн/$. Про готівковий курс вона говорить, що можуть бути ситуативні коливання, якщо стануться непередбачувані події. Але якщо сценарій сильно не змінюватиметься, то готівковий курс може бути у межах 37,1−38,4 грн/$.

Фахівці вважають, що зниження попиту на іноземну валюту та активніший її продаж позитивно впливатимуть на курс гривні.

Але Анна Золотько вважає, що є фактори, які можуть навпаки послабити гривню. Зокрема, на курс долара можуть вплинути російські ракетні удари по енергетичних об’єктах та портовій інфраструктурі. Також блекаути можуть спровокувати зниження виробництва та скорочення валютних надходжень від експорту.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено