Івано-Франківськ

Дитяча книжка письменників з Франківська увійшла до найкращих творів за версією The New York Times

У рейтинг твір потрапив в англійському перекладі Бориса Дралюка та Дженіфер Крофт.

IMG 6530 2647x1836 1 scaled 1 scaled

Книжка “Хто зробить сніг” Мар’яни та Тараса Прохаськів увійшла в рейтинг найкращих творів для дітей та підлітків 2023 року за версією The New York Times, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

“Вперше видана в Україні, ця мила, дивна, по-легкому філософська книжка, ілюстрована м’якими каракулями, розповідає про новонароджених кротів-близнюків, які живуть у химерній уявній лісовій місцевості. Назва походить від віри кротів, що коли вони помруть, то підіймуться до хмар і зроблять сніг для тих, хто залишився”, – відгукнулися про книжку редактори The New York Times.

Автори розповідали, що головними прототипами героїв стали вони самі.

“Кроти – це наш тотем. У світі все якось дуже щільно пов’язано. Можливо, кроти вибрали нас за своїх речників. Може, нашому невибраному життю найбільше відповідала кротяча сутність. У кожному разі наш вибір був не прорахований, а такий, що не залишає місця для сумніву. Тільки кроти…” — поділилися письменники.

Ілюстрації для книги створила сама Мар’яна Прохасько.

Довідково:

  • Тарас Прохасько український письменник, журналіст, один із представників станіславського феномену. Народився в Івано-Франківську. 
  • Мар’яна Прохасько – українська художниця-ілюстраторка, письменниця. Народилася в місті Ужгороді у 1976 році. У дитячому віці разом з батьками переїхала до Івано-Франківська.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено