Івано-Франківськ

Вважався зниклим безвісти: на Франківщині попрощаються із військовим Романом Свораком (ФОТО)

Трагічна звістка з фронту надійшла у село Підпечери Івано-Франківської громади у родину Свораків із Донецької області.

Vichna pamyat SHablon 1 scaled

Довгих півтора року сім’я не мала жодної звістки про місцезнаходження свого батька Романа Сворака, який з перших днів повномасштабного вторгнення пішов захищати Україну.

Про це повідомили в Підпечерському старостинському окрузі, пише ПІК.

Роман Сворак служив солдатом стрілецького відділення 75 батальйону тер оборони. Вже у червні 2022 року разом з побратимами був переведений в 111 бригаду Луганської тер оборони, де на той час велися запеклі бої з ворогом.

В одному із таких боїв підрозділ Романа потрапив під артилерійський обстріл росіян. Багато побратимів загинуло, а Роман був контужений.

“Після одужання саме у день свого народження 23 липня Роман по телефону спілкувався із сином Андрієм. Після цього зв’язок із батьком перервався. Як виявилося – назавжди. Довгі місяці пошуків та надій не приносили бажаної звістки. Роман вважався безвісти зниклим”, – йдеться у повідомленні.

12 січня 2024 року встановили, що Роман Сворак загинув. Згідно з експертизою ідентифікації тіла а ДНК, захисник загинув в бою в серпні 2022 року.

У середу, 7 лютого о 14 годині траурний кортеж із тілом воїна прибуде до будинку № 56 по вул. Грушевського у с. Підпечери.

Ввечері о 18:30 відбудеться панахида, а у четвер 8 лютого о 11 годині – похорон.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено