Івано-Франківськ

Дія стане продуктом з відкритим кодом: чи це безпечно

Іноземні колеги побачать, наскільки якісні державні продукти створює Україна.

Дія стане продуктом з відкритим кодом: чи це безпечно

Тепер Дія стане продуктом з відкритим кодом. Завдяки політиці відкритого коду розробники з інших країн зможуть використовувати напрацювання команди Дії та на основі українського застосунку створювати власні продукти. Про це повідомляє Мінцифри, пише ПІК.

“Крім того, політики відкритого коду стане у пригоді й українцям. Адже це дасть змогу кожному запевнитись в прозорості застосунку, а також оцінити логіку його роботи та за бажанням запропонувати зміни й способи вдосконалення Дії”, – йдеться у повідомленні.

Що буде з особистими даними українців

У Мінцифри заспокоюють: будь-хто не зможе отримати доступ до персональних даних українців — вони залишатимуться у повній безпеці.

Натомість буде створено простір без доступу до реєстрів, у якому буде імітація отримання інформації. Тобто буде відкрита тільки умовно схема, за якою працює застосунок, а не його інформаційне наповнення.

“Памʼятайте, ми піклуємося про ваші дані, тому безпека — наш перший пріоритет. Відкриваємо код, щоб зробити нашу Дію ще зручнішою та популярнішою в усьому світі”, – додають у Мінцифри.

Крім того, більшість розробників у світі найбільш популярних застосунків використовує відкриті дані для того, щоб розвинути та масштабувати свій продукт. Тож українські творці сподіваються на вдосконалення свого.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено