Івано-Франківськ

Українські біженці у Чехії: хто більше не зможе жити у безоплатному помешканні

 Незабаром Чехія змінить правила проживання біженців з України.

Українські біженці у Чехії: хто більше не зможе жити у безоплатному помешканні

За повідомленням на Офіційному порталі для іноземців, які живуть або хочуть жити у Чехії, з 1 вересня 2024 року на біженців з України чекають зміни, а саме — державне гуманітарне житло надаватиметься максимум на 90 днів з моменту надання першого тимчасового захисту. Про це пише ПІК з посиланням на ВІКНА.

“Зміни також торкаються вразливих верств населення. Після цього періоду біженцям з України потрібно буде знайти власне житло”, – йдеться у повідомленні.

Раніше вразливі верстви населення могли проживати у безкоштовному житлі необмежений період, а інші біженці — до 150 днів. Однак зараз зміни торкаються усіх українських біженців у Чехії.

До вразливих верств населення, які повинні покинути безкоштовне житло після 90 днів з моменту надання першого тимчасового захисту, відносяться:

  • багатодітні матері;
  • вагітні жінки;
  • особи від 65 років;
  • особи з інвалідністю.

Тим українським біженцям, які втратять житло у Чехії, рекомендується продовжувати подаватися на отримання фінансової допомоги від країни. Також можна звернутися по надзвичайну екстрену допомогу:

“Її надають саме у випадках загрози втрати житла, або якщо людина не має засобів для існування. Але, на жаль, якщо людина не хоче залишитися в гуртожитку й платити власнику, необхідно починати шукати житло”.

Також варто мати на увазі, що оренда житла у Чехії коштує чималих грошей, до того ж знайти квартиру чи кімнату для проживання — доволі важко. Про це свідчать й останні опитування біженців у Чехії.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено