Івано-Франківськ

Стало відомо, з якими проблемами стикаються українські біженці у Швеції

Після двох років повномасштабної війни в українців досі є проблеми з адаптацією.

Стало відомо, з якими проблемами стикаються українські біженці у Швеції

Основними проблемами, з якими стикнулися українські біженці за кордоном є: мовний бар’єр, пошук житла і роботи, адаптація до нових умов, фінансова та психологічна складові. У Швеції українці мають проблему ще й із доступом до медицини. Про це пише ПІК з посиланням на ВІКНА.

“Там нині оголосили про законопроект, що передбачає збільшення виплат українським біженцям та внесення їх до реєстру населення Швеції. Це потрібно для надання персонального номера — з ним можна отримувати більшість державних та приватних послуг у країні. Адже зараз українські біженці фактично не мають рівних можливостей зі шведами. Без таких номерів складно отримувати послуги банків, лікарень, державних установ”, – йдеться у повідомленні.

Крім цього, у країні малі виплати, які не змінювалися з 1994 року. А продукти та ціни на житло дуже високі. Тому багато наших громадян у Швеції шукають допомоги у благодійних організацій, церков.

Міністерка міграції Швеції Марія Мальмер Стененгард висловила сподівання, що законопроект про збільшення виплат та присвоєння персональних номерів українцям ухвалять якнайшвидше. На покращення ситуації українці можуть розраховувати до кінця цього року.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено