Івано-Франківськ

Кіберфахівці ГУР зламали сервери Міноборони РФ: деталі спецоперації

Тепер українська спецслужба володіє масивом секретної службової документації російського міністерства.

Кіберфахівці ГУР зламали сервери Міноборони РФ: деталі спецоперації

Кіберфахівці Головного управління розвідки(ГУР) Міноборони України реалізували чергову успішну спецоперацію проти Росії – в результаті DDoS-атаки вдалося отримати доступ до серверів Міноборони РФ, пише ПІК.

“Тепер українська спецслужба володіє програмним забезпеченням для захисту інформації та шифрування, яке використовувало МО РФ, а також масивом секретної службової документації російського міністерства війни”, – повідомили у відомстві.

Йдеться про накази, звіти, розпорядження, доповіді та інші документи, що циркулювали між 2000 структурних одиниць силового відомства Росії, зазначили в розвідці.

“Отримана інформація дає змогу встановити повний устрій системи російського міноборони та його ланок. Аналіз отриманих даних також допоміг ідентифікувати генералітет, інших високих керівників структурних підрозділів МО РФ, а також заступників, помічників, спеціалістів – усіх, хто використовував софт для електронного документообігу під назвою “бюрократъ”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, у розпорядженні військової розвідки України, наприклад, опинилася службова документація заступника міністра оборони Росії – Іванова Тимура Вадимовича: “Цей заступник Шойгу зіграв важливу роль у тому, що кібератака стала успішною”.

У ГУР зазначили, що робота в кіберпросторі Росії, спрямована на перешкоджання та параліч діяльності відповідальних за війну проти українського народу силових органів і посадових осіб держави-агресора, триває.

gur zlamav mo rf

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено